Zinzino - kallis harrastus

Zinzino putkautti esille 2015 tilipäätöstiedotteen:
https://www.zinzino.com/wp-content/uploads/2016/02/Zinzino-Year-end-report-2015.pdf

Tiettävästi aktiivisia zinzinolaisia on noin 1000*. Vuosikertomuksen lukujen perusteella liikevaihdoksi jää noin 3000 euroa / naama / vuosi. Eurot eivät toki jakaudu noin tasaisesti näiden aktiivisten zinolaisten kesken, vaan todellisuudessa moni tekee enemmän tai vähemmän persnettoa. Vielä kun ilmeisesti on myös vähemmän aktiivisia zinolaisia, jotka ovat kakkua jakamassa, vuosittainen liikevaihto per naama jäänee melkoisen säälittäväksi.

* 1000 aktiivista partneria koskeva tieto löytyy tästä linkistä:
http://zinzinofaktaa.com/2015/12/17/zinzino-kysymyksia-ja-vastauksia-2/

Kun tarkastellaan Zinzinon vuoden 2014 vuosikertomusta, siinä mainitaan Suomen osalta: ”Vuonna 2014 saatiin 1.701 (1.661) uutta jakelijaa ja 9.877 (9.889) uutta asiakasta.” Näin ollen vuosien 2014 ja 2013 aikana on tullut yhteensä peräti 3.362 uutta jälleenmyyjää. Siitä huolimatta vuonna 2015 toimintaa aktiivisesti harjoittaa vain noin 1000 (joista niistäkin osa on peräisin jo vuosilta ennen vuotta 2013). Vähäisemmilläkin järjen lahjoilla siunattu voi tästä päätellä kuinka käsittämättömän järjetöntä on ryhtyä Zinzino-partneriksi.

Summa summarum:
Zinzino on näennäisen laillinen verkostokusetus, jossa edes nollatulokseen pääseminen on työn ja tuskan takana. Valtaosa Zinzinon aloittaneista tekee persnettoa ja lopettaa. 

Aiheesta muualla:
http://murobbs.muropaketti.com/threads/zinzino-uusi-verkostohuijaus-esitutkinta-kaeynnissae.870759/

Comments

  1. Zinzinossa sentään saa rahoilleen edes jonkinlaisen vastineen, toisin kuin esim. OneCoinissa ja ternimaitohuijauksessa aikoinaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toisaalta näillä perinteisillä pyramidimarkkinointivirityksillä voi olla jopa kauaskantoisempia negatiivisia seurauksia kuin esimerkiksi OneCoinilla.

      OneCoinissa on menettänyt rahansa jo siinä hetkessä, kun on sijoituksensa tehnyt. Mahdollinen muu ajankäyttö tuohon roskakolikkoon voi olla melkoisen vähäistä ottaen huomioon satunnaiset purkaukset Petteri Järvisen blogiin ja heittereiden manaukset.

      Zinzinossa ja muussa sen kaltaisessa pyramidimarkkinoinnissa voi rahan lisäksi tuhlaantua mittavat määrät korvaamatonta aikaa. Tämä voi olla erityisen haitallista, jos esimerkiksi nuori aikuinen lähtee jatko-opiskelun sijaan turmelemaan tulevaisuutensa (ja kenties myös monen muun tulevaisuuden) verkostopisneksien pariin.

      Niin ja Zinzinon rahallisista vastineista voi olla montaa mieltä.

      Delete
    2. Vaikuttaa siltä että jotkut Zinzinon edustajat eivät laske ajalle ja bensiinille mitään hintaa vaan kaikki myynti lasketaan voitoksi. Muutenkin toiminnasta saa sellaisen käsityksen että liian hyväuskoisille ihmisille luvataan hyvät tulot vähällä vaivalla vaikka tosiasissa harva Suomessa tuolla tienaa. Tuotteiden hinta myös nousee väkisin liian korkeaksi kun myyntiverkosto pitää bonuksilla voidella.

      Delete

Post a Comment

The comments section is moderated because of spam.