Saturday, 27 February 2016

OneCoin-pörssi

Alla olevan kaltaisia viestejä on alkanut ilmaantua yhä useammin OneCoinin Facebook-sivuille.


Jotkut jäsenet kehtaavat siis ihmetellä, että miksi OneCoinin kolikkopörssissä eivät kolikot käy kaupaksi.

Pörssi toimii kuulemma niin, että kolikoiden myyntitarjoukset seisovat pörssissä jopa päiväkausia odotellen ostajia. Pääsääntöisesti kolikoiden myyminen on hankalaa kuten yllä olevassa kuvakaappauksessakin kerrotaan. Kaupankäynnille on myös hyvin ankarat päiväkohtaiset rajoitteet. Kolikoita ei siis saa vapaasti myydä. Ostaa taas saisi niin paljon kuin haluaa, mutta jostain kumman syystä kolikoiden ostaminen ei näytä olevan kovinkaan suosittua.

OneCoinin jäsenistä valtaosa ei näytä ymmärtävän, että Rujan määrittelemän kolikon arvon ja sen olemattoman kysynnän välillä on ristiriita, joka sulkee toisen noista vääjäämättömästi pois. Rujan sanelemalla arvolla ei ole minkäänlaista perustetta, jos kolikoita ei torihinnalla osteta.

RujaPörssin tilanne voi vain pahentua tuosta. Myymättä jääneet kolikot laitetaan tietysti aina uudelleen myyntiin, jolloin myyntitarjouksien määrä suhteessa ostotarjouksiin käy yhä valtavammaksi ja valtavammaksi. Pian oltaneen tilanteessa, jolloin OneCoinin määräämät kolikoiden pakko-ostotkaan eivät enää toimi tekohengityksenä kuolevalle pörssille.

CoinSafe

Sinnikkäimmät kolikkouskovaiset eivät tietenkään myy kolikoitaan vaan sijoittavat ne CoinSafeen, jossa kaikki jäsenen kolikot ovat jäätyneenä vähintään vuoden (tai enemmän riippuen siitä, minkä CoinSafe-paketin on valinnut). Talletetuille kolikoille luvataan korko, joka maksetaan tietysti one-kolikoin. Sitä mistä nämä taikakorkokolikot tupsahtavat, ei ole kerrottu.

Muistaakseni viimeksi kun tarkistin, OneCoin väitti jo 25 prosentin kaikista louhituista kolikoista olevan jäädytettynä vähintään vuodeksi tai pitemmäksi aikaa virtuaalikassakaappeihin.

Tämä CoinSafe on melkoisen erikoinen idea tulevaisuuden maksuvaluutalle, jolle on jo luvattu 50.000 kauppapaikkaa aukevan tämän vuoden aikana. Sen sijaan, että kryptomamma poppoineen kehottaisi käyttämään kolikoita vaihdon välineenä tulevissa kauppapaikoissa - mikä olisi tietysti elintärkeää oikean kryptovaluutan olemassaolon ja elinkelpoisuuden kannalta - OneCoin markkinoi varojen jäädyttämistä juuri kriittiseen ajankohtaan.

Tällaiset ristiriidat ja järjenvastaisuudet kuuluvat tietysti ponzihuijauksessa asiaan.

Loppukevennys

Huvittavana yksityiskohtana mainittakoon, että joku OneCoinista on mennyt ostamaan Facebook-tykkäyksiä oikein roppakaupalla. Kirjoituksen alussa oleva kuvakaappaus on Financial IT:n OneCoin-lehden julkistamista koskevan tilapäivityksen yhteydestä. Kuvakaappauksen yläosassa näkyy tykkääjien määrä, joka on pitkälti yli 18.000. Normaalisti näiden Facebook-sivujen tykkäykset ovat jääneet 100-200 tykkääjän lukemiin, mutta ilmeisesti tälle mainoslehdelle haluttiin myös näyttävästi tykkäyksiä Facebookkiin.

En liene kovasti väärässä, jos sanon valtaosan noista 18.000:sta olevan filippiiniläisiä. Tykkääjiä klikkailemalla voi huomata näiden profiilien olevan kuin bottien väsäämiä. Sisältö on yksinkertaista ja samat kuvat saattavat toistua useamman kerran. Sanotaanko myös kauniisti, että useimmat tykkääjistä eivät näytä kovinkaan uskottavalta Financial IT -julkaisun lukijalta - jos nyt edes OneCoinin jäseneltä.

No comments:

Post a Comment

The comments section is moderated because of spam.