Thursday, 3 March 2016

OneCoin sulki kolikkopörssin kahdeksi viikoksi

Tulevaisuuden maksuvaluutta päätti yllättäen sulkea kolikkopörssinsä ovet kahdeksi viikoksi "huoltotöiden" vuoksi. Tommi Vuorisen mukaan tänään piti aueta jo ensimmäinen kauppapaikka (tai ensimmäiset kauppapaikat), joten ajankohta on sikälikin erikoinen. OneCoinilla täytyy olla todellisia vaikeuksia, koska mitään järkeähän tällaisessa katkoksessa ei ole. Olisivatko pyramidin maksuvaikeudet käyneet jo täysin ylitsepääsemättömiksi?

Samalla lanseerattiin uusi Infinity-paketti, jolla saa elämänkoulutusta 25.000 euron pilkkahintaan. Valittavissa on kaksivaihtoehtoa, joista toinen (Infinity+) jäädyttää kaikki kolikot kahdeksi vuodeksi Rujan virtuaaliseen kassakaappiin. 

Edesmenneen Festivaalipaketin tapaan, tähänkään ei ole viitsitty edes tekaista koulutussisältöä. Eikö OneCoinin pitänyt myydä koulutusta eikä valuuttaa? Valuutan myynti olisi laitonta. Tätä on useaan otteeseen maajohtaja Tommi Vuorinenkin painottanut. Ilmeisesti tässä vaiheessa ei vain enää jakseta panostaa edes koulutusmateriaalin plagioimiseen.

Nyt luvattiin kaiken lisäksi vielä, että kaikkien koulutuspakettien hinnat nousevat ja niiden hintoja myös jatkossa mahdollisesti nostellaan kolmen kuukauden välein. Nyt kannattaa siis nopeasti hankkia oma elämänkoulupaketti, ennen kuin hinnat nousee! Hintojen nostoa perustellaan sillä, että se tasapainottaa kolikon hinnan kehitystä - ettei oltaisi ihan vaan hypen varassa. Ei tässäkään mitään järkeä ole, mutta elämänkoululaiset nielevät taatusti kakistelematta kaiken kakan mitä Ruja rikostovereineen ulos suoltaa.

Onecoinisteilla logiikka ei luonnollisesti ole vahvin alue. Kolikoiden myyntirajoituksia ihmetteleville tarjoavat coinistit syyksi usein sen, että näin turvataan kolikon arvon nousu tai säilyminen, sillä vapaa kaupankäynti romahduttaisi hinnan. Tähän ja muihin vastaaviin päättömyyksiin coinistit siis perustavat vankan uskonsa one-kolikkoihin tulevaisuuden maksuvaluuttana.

Thaimaassa tapahtuu

OneCoinin suomalaiset lähetyssaarnaajat levittävät sanaa myös ulkomailla asuville suomalaisille. Thaimaassa OneCoinin ilosanomaa levittää mm. Aleksi Heinonen ja "Kaitsu". Herätyskokoukseen osallistunut A. Juhana Keronen kertoo: "Vasta pari kertaa OneCoinin promootiotilaisuuksissa käyneinä alamme uskoa sen tulleen jäädäkseen." No, itse olen katsonut ja kuunnellut lukuisia videoita OneCoinin esittelytilaisuuksista ja eventeistä, opetusvideoita sekä lukenut suhteellisen paljon saatavilla olevaa tietoa sikäli kuin OneCoin sitä edes antaa. Täytyy sanoa, että olen ihmeissäni siitä, että näin selvääkin selvempi kusetus vielä on pystyssä. Vääjäämättä se kuitenkin romahtaa, vaikka ihmisten tyhmyys onkin loppumaton luonnonvara.

Mikä sitten OneCoinissa vetoaa tiettyyn kansanosaan?

Toki osa on yksinkertaisen tietämättömiä, mutta suurta osaa ajaa mukaan samanlainen välinpitämätön ahneus, joka houkutteli taannoin mukaan tuulipukuväkeä myös Wincapitaan. Ei lienekään ihme, että OneCoinissa on mukana tuttuja nimiä jo Wincapitan yhteydestä. Suomessa on verkostohuij... -markkinoinnissa pienet piirit. Sen huomaa jo tarkastelemalla puhutuimpien viritysten jäsenien Facebook-kavereita. 

Normaali-ihmisillä hälytyskellot alkavat soida viimeistään googletuksen jälkeen ja käydessä selväksi, että hommaa pyörittää paatuneita verkostokusettajia, joilla on jo takanaan useita epäonnistumisia aikaisemmista verkostoviritelmistä tai pyramideista. Ne ahneet yksilöt tai tietämättömät uhrit, jotka läpäisevät tuon siivilän, ovatkin sitten täydellisen helppoja lypsylehmiä pyramidihuijareille.

Ponziin mukaan erehtyneet saattavat olla omasta erinomaisuudestaan jopa niin ylpeitä, että suhtautuvat halveksuen epäilijöihin ja kyseenalaistajiin. Pahimmillaan nämä menevät harhaisuudessaan niinkin pitkälle, että olettavat ponzin ulkopuolelle jääneiden "vastustajien" olevan luonnostaan pahantahtoisia, kateellisia ja haluavan vain heidän epäonnistuvan. Tässä vaiheessa kaikki järkiperustelut, kyseenalaisuuksien esille tuomiset, faktat ja KRP:n varoitukset ovat näiden henkilöiden käsityskyvyn ulkopuolella. Ehkä tälle verkostohuijauksissa sangen usein esiintyvälle psyykkiselle häiriölle keksitään vielä joskus oma nimensä?

No comments:

Post a Comment

The comments section is moderated because of spam.