Tuesday, 1 March 2016

OneCoinin - Tommi Vuorinen OneCoin-esitys Linnasmäki kokoushotelli 23.02.2016.
"Liian suuri kaatuakseen"

Pyramidit kaatuvat juuri kasvaessaan liian suureksi. Onecoinin ongelmat ovat näkyneet jo pitempään maksuvaikeuksien muodossa. Pankit ovat jäädyttäneet Onecoinin tilejä. Ruja kumppaneineen on joutunut keksimään myös uusia keinoja viivästyttää jäsenien palkkioiden ja kolikkomyyntien maksua.

KYC-prosessilla koeteltiin jo sinnikkäimpienkin onecoin-fanaatikkojen kärsivällisyyttä prosessin venyessä kuukaudesta toiseen ja kolmanteenkin. Aasialaisilta alettiin yhtäkkiä lennosta vaatimaan 15 euron käännösmaksuja kääntämättömistä dokumenteista. Lopulta ilman sen kummempia selityksiä ilmeisesti kaikkien hakemukset saivat "ehdollisen hyväksynnän" olipa hakemusliitteitä käyty läpi tai ei. Joka tapauksessa Onecoin-rikollisten käsissä on nyt varmaankin valtavat määrä skannauksia passeista ja jäsenien henkilötietoja.


"Firma takoo rahaa ihan käsittämättömästi jo nyt."

Niin, niillä rahoilla maksetaan pyramidipalkkioita. Ei OneCoin säilö sisään tulevaa rahaa vaan sitä pumpataan samaa tahtia huijareiden taskuihin. Toki sen verran laitetaan kassaan, että voidaan ostaa välillä vaikkapa mainossivut Financial IT -lehdestä ja järjestää OneCoin-seurakunnilla herätyskokouksia ympäri maailmaa.


"Kaikki ketkä ootte tässä huoneessa. Kun te otatte tän asian tosissaan, te ootte kaikki vuodessa taloudellisesti riippumattomia."

Toivottavasti KRP:llä on tuo Youtube-video tallessa tulevia käräjöintejä varten. Miten ihmeessä pdf-tiedostoja ostamalla voi saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden? Sen maajohtaja vieläpä lupaa tuossa kaikille.


"Kiinalainen hieronta on sellaista, ettei lapsille kerrottavaa."

Pitäisikö tämä suomentaa niin, että joku on käynyt Kiinassa huorissakin onecoinilaisten rahoilla?


"2.3. aukeaa ensimmäiset kaupat"

Mitenkäs niillä one-kolikoilla voi maksaa, kun ei ole olemassa mitään keinoa siirtää kolikoita kauppiaille? Miten kolikoiden kierto voisi toimia, kun kolikoilla ei ole ostajia?


"Tähän (prepaid-MasterCard-korttiin) tulee konvertaatio jo tän vuoden aikana. Tarkoittaa sitä, että voit suoraan omista onecoineista käyttää tätä."

MasterCardilla ollaan varmasti tuollaisesta käyttömahdollisuudesta eri mieltä. Se on prepaid-kortti, eikä mitään muuta.

Perään maajohtaja selittää konvertoivan kortin toimintaa: Ostat 100 euron ostoksen. Yhtiö ostaa sinun tililtäsi onekolikoita 100 euron arvosta ja hyvittää ostoksen arvon euroina kauppiaalle. Sitten yhtiö myy one-kolikot takaisin kiertoon. Todellisuudessa tuollainen pelleily ei toimisi, vaikka konvertoiva kortti olisi todellisuutta.

Entä mihin ihmeeseen niitä one-kolikoita tuollaisessa kaupankäynnissä tarvitaan? Nehän vain hankaloittavat ostoprosessia. Sen sijaan, että ostotapahtuma kävisi yhdellä valuutalla, tarvitaan tässä lisäksi mielikuvituskolikoiden siirtelyä virtuaalilompakosta Rujalle, jonka jälkeen Rujan täytyisi päästä kolikoista taas eroon saadakseen kassaan rahaa muiden ostotapahtumien toteutumista varten.


"Meidän tuote ei ole kolikko. Yhtiö myy talouskoulutusta."

En edelleenkään ymmärrä, että miten poliisilla ei ole keinoja pysäyttää tällaista kusetusta, joka myy pdf-tiedostoja ja videoleikkeitä tuhansilla euroilla osana ponzihuijausta. Koulutusmateriaalin kirjalliset tuotokset on plagioitu muista teoksista ja videoiden sisältö on huonolla englannin kielellä kerrottuja taloustiedon perusasioita elämänkoululaisille.

No, ainakin tuossa maajohtaja on rehellinen, että koulutusta on luvassa. Onecoinilaiset tulevatkin saamaan oikein kantapään kautta elämänsä talousopetuksen.


Onecoinista voisi Vuorisen mukaan saada palkkioita kymmeniä tuhansia viikossa. Hän esittää asian vieläpä niin ikään kuin tuollaiset summat olisivat kenen tahansa otettavissa. Mistä ne sellaiset tulot tulevat? Ei ainakaan kolikoiden myymisestä, koska siihen on Ruja asettanut tiukat rajoitukset. OneCoinin ainoa rahanlähde ovat uusien huijattujen rahapanokset sekä vanhojen jäsenien uudet rahapanokset. Mitään muuta tulolähdettä ei ole.


"Tää ei oo sijoitustoimintaa. Kaks asiaa mitä ette saa tehdä: te ette kellekään puhu sijoittamisesta yhtään mitään. Te ette lupaa mitään tuottoja yhtään kenellekään. Se on laitonta."

Mutta eikös tällä OneCoinilla pitänyt tulla taloudellinen riippumattomuus vuodessa? Nyt olen ymmälläni. Eikö se ollutkaan lupaus? Oliko se laiton lupaus?

1 comment:

  1. No huh huh, nyt on jo ICO tehtynä, White Paper, Dealshaker kauppaalusta, kolikon arvo, 26,95e

    ReplyDelete

The comments section is moderated because of spam.