Zinzino - Äiti yrittää Zinzinoa

Päätin nyt kommentoida tänne Heidi Ekholm-Talasin blogikirjoituksia, koska jostain syystä hänellä näyttää olevan kovasti vaikeuksia ottaa kritiikkiä vastaan. Minulla on myös syytä olettaa, että kyseisen blogin kommenttikenttään on turha kommenttia kirjoittaa, jos ei se ole linjassa blogin kirjoittajan omien mielipiteiden kanssa.

Viimeisin "Äiti yrittää" -blogipostaus on otsikoitu:


"AIHEUTTAAKO TOISEN MENESTYS KATEUTTA VAI INSPIRAATIOTA?"

Tämän jälkeen Ekholm-Talas (tästä lähtien E.T.) purkaa tuntojaan seuraavasti:
"Postasin Instagramiin pari päivää sitten kuvia, kun olimme testaamassa Teslaa mieheni kanssa. Sain yhden kommentin, joka sai minut kirjoittamaan tämän blogin."

Tässä sitten sen kateellisen pirulaisen kommentti, joka kirvoitti avautumaan blogipostauksella:Tekstistä päätellen kommentoija on koditon ja ilmeisen vähävarainen. Itse en nyt oikein kateutta tekstistä havaitse vaan kyseisen kodittoman arvostelevan mielipiteen nykytilasta, jossa kaikilla ei ole varaa edes ruokaan tai kotiin.

E.T. kuitenkin jää pohtimaan tätä kateellisena pitämäänsä kommenttia:
"Rupesin pohtimaan miksi osa ihmisistä kadehtii ja kokee että kaikilla pitäisi olla yhtä huonosti asiat. Ainakaan menestystä ei saisi näyttää."

Missä kohtaa kommentissaan koditon ilmaisee, että toivoisi E.T:n asioiden olevan yhtä huonosti kuin hänellä? 
Jostain syystä verkostopiireissä on hyvin yleinen harhaluulo, että toiminnan ulkopuolella olevat ja etenkin heidän yritystoimintaansa kritisoivat ovat kriittisiä silkasta pahantahtoisesta kateellisuudestaan. Tässä on yhtä paljon logiikkaa kuin olisi väittää rokotevastaisuuden vastustajien haluavan kaikkien saavan vakavia sairauksia rokotteista.

Suoramyynnillä taloudellista vapautta?


Ei mene blogikirjoituksessa pitkään, kunnes E.T. alkaa saarnaamaan suoramyynnin evankeliumia. Hänen mukaansa: "Suoramyyntiliiketoiminta mahdollistaa riskittömän yrittäjyyden ja tien menestykseen jos on riittävä nälkä ja halu kehittyä ihmisenä. Tunnen useita, jotka 5 vuotta sitten olivat täysin rahattomia, ulosotot niskassaan, eikä heillä ollut rahaa kunnolla ruokaan."

Tässä kohtaa selvennettäköön asiaa tuntemattomille ja kateellisille kodittomille, että E.T. on mukana Zinzinon toiminnassa niin sanottuna itsenäisenä partnerina. Ilmeisesti E.T. on Zinzinon hierarkiassa titteliltään vähintäänkin Director, koska on tiettävästi saanut palkinnoksi Zinzinolta lipun seuraavalle Director Tripille Karibialle 2017.E.T. jatkaa, "Nyt viiden vuoden jälkeen he elävät taloudellisessa vapaudessa auttaen muita pääsemään samaan. Asenne ratkaisee."

Kuulostaa ihanan jalomieliseltä. Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistaa, että 
Zinzinon itsensä kertomien lukemien perusteella vuosien 2013-2014 aikana liittyi yli 3.000 uutta partneria. Kuitenkin 2015 aktiivisia partnereita on ollut vain noin 1.000, joista valtaosa lienee ollut toiminnassa mukana jo ennen vuotta 2013. Sanoisin, että kovin ovat huonoja nämä "taloudellisessa vapaudessa elävät" auttamaan muita pääsemään samaan.

Esimerkiksi R-kioskilla on Suomessa noin 600 myymälää ja arvatenkin kauppiasvetoisena ketjuna saman verran kauppiaita. Jos kahden vuoden aikana 450 kauppiasta joutuisi lopettamaan toiminnan kannattamattomana, puhuttaisiin yrityksen täydellisestä epäonnistumisesta sekä totaalisen ylimitoitetusta kauppiasmäärästä. Zinzinon Director sen sijaan saattaisi mieluummin käyttää ilmaisua: "Asenne ei riittänyt.""... murto-osa nousee todelliseen vaurauteen."


Positiivista E.T. blogipostauksessa on kuitenkin tämä Zinzino-partneriksi hätkähdyttävän negatiivinen kommentti: "On normaalia, että kaikki eivät menesty taloudellisesti suoramyynnin parissa. Itseasiassa murto-osa nousee todelliseen vaurauteen." Tämä virkehän sisältää pelkästään faktaa ja vastaa todellisuutta.

Suunnanmuutos on totaalinen, sillä vielä 17. helmikuuta ääni kellossa oli jokseenkin toinen: "Tunnen kymmeniä suomalaisia Zinzino kollegoita, jotka tienaavat enemmän, kuin moni ison firman johtaja. Halusin nähdä tiliotteet, ennen kuin uskoin ja lähdin itse mukaan liiketoimintaan. Tunnen satoja, jotka laskuttavat mukavasti 1000-4000€/kk ja suurin osa tekee nuo tulot sivutoimisena. Itse olen tehnyt tuottavaa liiketoimintaa ensimmäisestä kuukaudesta lähtien."

Näillä E.T:n mainitsemilla lukemilla voisi laskemalla olettaa, että nämä sadat hänen tuntemansa Zinzino partnerit keräävät valtaosan Zinzinon Suomeen maksamista palkkioista. Muut jäävät käytännössä nuolemaan näppejään.

Blogitekstin lopusta bongasin nyt tämän tekstin:
"p.s. En julkaise herjaavia ja negatiivisia kommentteja. Joten turha käyttää aikaa kommentointiin, jos tarkoitusperäsi ovat ilkeät :)"

Ei siis ihme, että eräs taannoinen kommenttini on jäänyt julkaisematta. En tiedä jäikö minulta E.T:n kommenttirajoitus tuolloin huomaamatta vai onko teksti lisätty vasta kommentointiyritykseni jälkeen. Joka tapauksessa tässä alla herjaava ja negatiivinen kommenttini, jonka olin kaiken varalta tallettanut olettaen sen toki olevankin liian negatiivinen ja herjaava:

"Tunnen satoja, jotka laskuttavat mukavasti 1000-4000€/kk ja suurin osa tekee nuo tulot sivutoimisena." 

Tiettävästi Suomessa on noin 1000 aktiivista Zinzino-partneria. Zinzinon 2015 vuoden tilinpäätöstä apuna käyttäen voidaan laskea helposti keskimääräinen provisio yhtä partneria kohti (nykyisellä SEK-euron kurssimuunnoksella laskettuna). Laskukone on armoton ja kertoo, että yksi partneri on saanut keskimäärin 3198 euroa provisiota vuodessa. Sen kun jakaa 12:lle, niin kuukautta kohti yksi partneri on saanut provisiota 266 euroa. Sitten kun vielä huomioidaan, että tässä oli noteerattu vain ne niin sanotut aktiiviset partnerit, niin todellinen vuosiansio jää paljon pienemmäksi. Tuosta saadusta provisiosta kun vähentää vielä kulut sekä huomioi kaiken ajan zinzino-touhuun menneen ajan, niin paljoa ei käteen jää jos mitään.
 

Kaikki tämä saattaa jokseenkin omituiseen valoon tuon väittämäsi, kuinka tunnet satoja partnereita, jotka laskuttavat tuhansia euroja joka kuukausi - ja vielä sivutoimisena vasemmalla kädellä Zinzinoa tehden. Enkä sano, etteikö väittämäsi olisi totta! Mutta käytännössä se tarkoittaa, että on varmasti satoja raskaasti persnettoa tekeviä partnereita, joiden kustannuksella näiden tuntemiesi partnereiden tilit lihovat.
 

Päädyin tähän blogikirjoitukseesi viimeisimmästäsi "JOS JOKU LUPAA SINULLE HELPPOA RAHAA VERKOSTOMARKKINOINNISSA ÄLÄ USKO", joka toki oli sikäli positiivinen antaessaan edes hieman realistisemman kuvan Zinzinon tarjoamasta mahdollisuudesta saada tuloja. Ikävä kyllä syyllistyt kuitenkin itse juuri samaan lupauksilla yliampumiseen, jota kyseisessä blogikirjoituksessa tuomitset.
Olin vieläpä jalomielisesti laskenut provisiot huomioiden vain ne 1.000 aktiivista partneria, kun todellisuudessa kakkua on ollut jakamassa kenties jopa kaksinkertainen määrä partnereita.


Imagon rakennusta likaiselta pöydältä


Zinzinon ryvettynyt maine perustuu juuri vuosia jatkuneeseen päättömään rekryämiseen ja partnereiden antamiin vilpillisiin lupauksiin mahdollisista ansioista. Hyvää on, että viime aikoina ainakin ulospäin suunnattua kommunikointia on selkeästi pyritty zinzinolaisten toimesta korjaamaan vastaamaan paremmin todellisuutta. 

Silti Zinzinon toimintaa ovat tänä vuonna kritisoineet jopa sen omat partnerit, joten suljettujen ovien takana elämä ei ehkä ole niin auvoisaa kuin julkisuuteen annetaan ymmärtää:

Olli Posti:

Sekä Susanna Tanni.

LongPlayn 22.11.2015 julkaistu artikkeli raottaa ovea Zinzinon koulutustilaisuuksiin. Sivulla on luettavissa myös pitkähkö tiiseri antamassa esimakua sisällöstä.


LongPlayn artikkeli ei anna mairittelevaa kuvaa Zinzino-partnereiden toimintatavoista. 

Tapaus Pelicans Zinzino-sponsorisopimuksellaan osoitti, että yrityksen huono maine ei rajoitu vain eräälle tietylle kateellisten keskustelupalstalle. On täysin poikkeuksellista, että urheiluseuran fanit Suomessa reagoivat suhteellisen mitättömään sponsorisopimukseen yhtä radikaalein ja jopa vihamielisin kannanotoin.

Comments

  1. Poliisista oli tänään käyty tämä blogikirjoitus lukemassa, joten selvästi Ekholm-Talas on toteuttanut lupauksensa rikosilmoituksen tekemisestä. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, että mitä rikosilmoituksessa on väitetty tämän blogikirjoituksen sisältävän.

    ReplyDelete

Post a Comment

The comments section is moderated because of spam.